Дніпропетровщина лідирує за кількістю побитих журналістів

РЕЗОНАНС
18.01.19 - 15:03

Дніпропетровська область разом із Київщиною лідирує за кількістю випадків побиття журналістів.

Про фізичне насилля над медійниками 17 грудня говорили під час дискусії «Безпека журналістів», повідомляють журналісти ТРК «Рудана».

 

«Якщо брати Київ, то це дуже часто трапляється під час масових заходів, під час акцій протесту, коли радикально налаштовані люди нападають на журналістів. У регіонах найчастіше б’ють під час фіксації правопорушень, або під час проведення журналістських розслідувань. Але, на жаль, спеціального механізму або документу, який би регламентував журналістську діяльність і гарантував її безпечну реалізацію, в нашій країні поки не існує», - коментує ситуацію перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ.

 

«Журналістів штовхають, журналістів ображають, журналістів б’ють. Але резонансних таких випадків, коли притягнули до відповідальності тих, хто цим займається, ми не бачимо і не чуємо. Зараз уже у нашому місті ви самі спостерігаєте скільки таких випадків. І ніхто не може ґарантувати безпеку нашим колегам», - говорить голова криворізького осередку НСЖУ Людмила Тіміргалєєва.

 

 

Торік в Україні було зафіксовано понад вісімдесят нападів на журналістів, майже десять з них - у Дніпропетровській області.

 

 

У Кривому Розі 18 липня 2018 року екс-охоронець швидкісного трамвая Юрій Островський вдарив в обличчя журналіста і нецензурно обізвав українців. У липні 2017 року під час навчань на території Саксаганського райради поранили оператора В'ячеслава Волка.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: