Дніпровські підприємства незаконно продавали військові товари до країни-окупанта

КРИМІНАЛ
07.07.21 - 11:46

Контррозвідка СБУ викрила групу компаній на незаконних військових поставках до РФ. Декілька афілійованих підприємств у Дніпрі вигравали тендери від Міністерства внутрішніх справ та Федеральної служби охорони РФ і в обхід українського законодавства торгували з країною-агресором.

За попередньою інформацією, товари цих українських підприємств використовували для комплектування військових транспортних засобів та бронетехніки РФ, - повідомляє пресслужба СБУ.

 

Співробітники СБУ встановили, що «схему» організувало керівництво однієї з компанії-виробників запасних частин, якому було відомо, що окремі види продукції за технічними характеристиками належать до товарів військового призначення і підлягають експортному контролю. Втім, це свідомо не відображали у документації на експорт.

 

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили:

 

- 1200 одиниць продукції з ознаками належності до товарів військового призначення;

- документацію щодо експорту продукції за кордон, в тому числі – РФ;

- виробниче обладнання;

- комп’ютерну техніку.

 

Вилучену продукцію направили на експертні дослідження, за результатами їх проведення будуть прийняті процесуальні рішення у кримінальному провадженні.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до незаконних дій.

 

Викриття протиправної діяльності проводилось співробітниками контррозвідки та слідчими УСБУ у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: