Дніпрянин проголосив себе президентом України і сформував власний уряд "для насильницького держперевороту"

КРИМІНАЛ
23.12.21 - 12:08

Обласна прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який сформував власний уряд, оголосив себе президентом та збирався "захопити владу" в Україні.

Мешканцеві Дніпра повідомили про підозру у здійсненні публічних закликів до насильницького захоплення влади, а також у поширенні відповідних матеріалів, - повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

 

 

Разом з однодумцями із так званого "всеукраїнського національного конгресу", дніпрянин проголосив себе «Президентом держави Україна», призначив «Голову Верховної Ради», «Прем’єр-міністра», керівників силових відомств.  Чинні державні органи фігуранти справи визнали «терористичними структурами».

 

 

Новостворений «уряд» намагався заручитися підтримкою своїх прихильників серед військовослужбовців Збройних сил України та ветеранів АТО/ООС. Псевдопрезидент навіть видав для них розпорядження про право мати вогнепальну зброю.

 

 

У помешканні зловмисника вилучили печатки й бланки псевдоуряду,  фейкові розпорядження самопроголошених органів влади і липові дипломатичні паспорти високопосадовців, а також комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

 

 

Наразі триває розслідування, встановлюють усіх причетних до злочину.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: