До 30 тонн вантажу на день. На Придніпровській залізниці банда розкрадала товарні потяги. Відео

КРИМІНАЛ
12.08.21 - 12:04

Оперативники трьох областей викрили злочинну організацію, яка обкрадала вантажні потяги на Придніпровській залізниці. До злочинної організації входили близько 40 осіб. Спеціалізувалися зловмисники на крадіжках міндобрив та вугілля з товарняків. Протягом одного дня вони викрадали від 5-ти до 30-ти тонн вантажу, - інформують у поліції.  

Оперативники встановили, що на території Придніпровської залізниці в Запорізькій області злочинна організація тривалий час здійснює крадіжки з вантажних потягів, які перевозять міндобрива та вугілля. 

 

34-річний мешканець Запорізької області створив розгалужену злочинну організацію, до якої входили три злочинні групи. До протиправної діяльності були залучені й працівники воєнізованої охорони регіональної філії Придніпровської залізниці.

 

Зловмисники  діяли за налагодженими схемами: викрадали продукцію, коли потяг перебував на залізничній станції або ж під час руху. Протягом одного дня фігуранти крали від 5-ти до 30-ти тонн вантажу. Викрадене збували серед населення суміжних районних центрів, а також через приватних підприємців - реалізаторів вугілля.

 

Кошти передавали представникам криміналітету, так званим «смотрящим». Наразі встановлено і задокументовано близько 30 фактів злочинної діяльності.

 

Поліцейські провели 58 санкціонованих обшуків, до яких залучили близько 200 поліцейських Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей, за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення із Дніпропетровської та Донецької, Харківської та Кіровоградської областей.

 

Вилучили мобільні телефони, гроші та банківські картки, чорнові записи, транспортні засоби, журнали реєстрації появи сторонніх осіб на залізничних коліях та нестачі вантажу на вагонах, документи щодо руху поїздів, мішки з вугіллям та селітрою. 

 

Організатору та 15-тьом активним учасникам злочинної організації повідомили про підозру. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

 

Фото і відео Нацполіції - нижче.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: