До 300 ПЛР-досліджень на Covid за зміну. У Кривому Розі відкрили нову лабораторію

ВАЖЛИВО
11.11.20 - 9:29

У Кривому Розі створили нову лабораторію для досліджень на коронавірус, її обладнали у структурному підрозділі Дніпропетровського обласного лабораторного центру.

Кошти на це виділили з держбюджету, повідомив директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Валерій Сердюк.

«Одне з найважливіших завдань, яке ставить Міністерство охорони здоров’я – збільшити кількість тестувань на COVID-19 та охопити ними якомога більше мешканців. З цією метою держава закуповує додаткові реагенти та експрес-тести, допомагає модернізувати та дооснастити лабораторії у регіонах, – сказав директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк. – Днями нова лабораторія запрацювала у Кривому Розі. Її обладнали на базі одного з підрозділів Обласного лабораторного центру».

 

Лабораторію оснастили найсучаснішим обладнанням, встановили автоматичний екстрактор та ампліфікатор. За словами заступника директора обласного лабораторного центру Романа Чуба, завдяки новим апаратам фахівці зможуть робити близько 300 ПЛР-досліджень на коронавірус за зміну.

 

«Раніше тестування на коронавірус у Кривому Розі робили на базі інфекційної лікарні №5 та кількох приватних лабораторій.  Тепер у місті зявився новий потужний осередок, де люди зможуть здати аналіз,  сказав Роман Чуб. – Якщо раніше деякі процеси лаборанту доводилось здійснювати чи не вручну, а на виконання тільки одного етапу дослідження йшло близько 3-4 годин, то тепер усе максимально автоматизовано та займає у рази менше часу. А отже – зможемо тестувати більше людей».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: