До Дня пам'яті. До підніжжя Братської могили у парку «Шахтарський» криворіжці поклали квіти

ПАМ'ЯТЬ
21.06.19 - 9:26

Завтра громадськість відзначатиме День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни — День пам'яті в Україні.

Відзначають його щорічно 22 червня - у день початку страшної війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

 

Цього дня ми вклоняємось світлій пам'яті мільйонів синів і дочок українського народу, їхнього подвигу та жертовності, виявлених на фронті та в тилу.

 

Кривий Ріг сьогодні вшановує своїх героїчних земляків, які віддали життя задля мирного майбуття рідної землі та майбутніх поколінь.

 

Ветерани, представники влади, громадських організацій, духовенства поклали квіти до підніжжя Братської могили у парку «Шахтарський» у Покровському районі.

 

Таміла Григорівна прийшла до меморіалу вшанувати пам'ять батька. 

 

"Він похований у селі під Києвом. Щороку, коли є така можливість, я відвідую його могилу", - ділиться Таміла Григорівна, дитина війни.

 

Асона Івановича Суську призвали на фронт у березні 44-го року. У 1945 році дійшов до Берліна. Дружина Асона – Валентина зі сльозами на очах згадує страшні часи війни.

 

«Ми були ще діти. Працювали, бо треба було жити. Ми голодали, пухли з голоду. В 43 році нас приїхали забирати в дитбудинок. Ми плакали – не поїхали. Тоді нам з колгоспу виділили літр молока на трьох і 150 грамів хліба. Так ми жили до кінця війни», - згадує Валентина Суська.

 

Свій оберемок квітів за подвиг солдатів Другої світової війни поклав народний депутат Костянтин Павлов.

«Наші діди і прадіди пережили страшні випробування, йшли на великі жертви заради Великої Перемоги, миру и нашої Вітчизни. І наш святий обов'язок – берегти правду, яка закарбувалася у бойових нагородах, фронтових фотографіях", - зазначає нардеп.

 

Квіти до Вічного вогню – то наша шана героям тієї далекої війни, наш гіркий спомин і безмежна вдячність. 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: