До Дня захисників і захисниць України відкрили фотовиставку, присвячену криворіжцям-учасникам АТО/ООС

ПОДІЯ
14.10.21 - 11:45

На виставці в Криворізькому історико-краєзнавчому музеї представлені фотороботи Олексія Куща. Він був одним із перших фотокореспондентів у зоні бойових дій на Донбасі. 

Фотохудожник розповів, що вирушив у першу свою поїздку на передову, аби показати реальний стан справ у зоні АТО. Окрім репортажної роботи, Олексій брав участь у перевезенні бійцям гуманітарної допомоги й техніки, яку надавав Криворізький міський штаб.

 

На світлинах, представлених на виставці - бійці батальйону «Кривбас», 17-ї танкової бригади та інших підрозділів. Також на фото — побут і техніка українських військових. 

 

«Від червня 2014-го я став фотолітописцем батальйону «Кривбас». Переважна кількість матеріалу — це портрети людей, які брали участь у військових діях на Донбасі», — розповів Олексій Кущ.

 

Відвідувач виставки, майбутній авіаційний інженер, курсант Криворізького авіаколеджу Едуард Жердєв поділився враженнями: 

 

«Дивлячись на ці фотографії, відчуваєш гордість за наших людей. Я нечасто буваю на виставках, але на цю прийшов, і вона мене дуже вразила».

 

«Від імені виконуючого обов’язки міського голови Юрія Вілкула вітаю всіх захисників та захисниць України зі святом. Дуже важливо, що сьогодні на виставку прийшла молодь. Вони побачили ці світлини. Ці фото чесні, на них зображені реальні люди, які захищали нашу країну. І учасники АТО, і автор виставки наголошували, що саме в Кривому Розі об’єдналися військові, волонтери, добровольці та представники міської влади для того, щоб захистити нашу країну. І дійсно, саме в Кривому Розі створили перший в Україні міський штаб допомоги. Саме в Кривому Розі був створений перший і наразі є одним з найкращих в Україні медичний центр для реабілітації військових та учасників АТО. У Кривому Розі працює одна з найкращих в країні спеціальних міських програм підтримки ветеранів АТО, членів їхніх родин, а також родин загиблих. І саме в Кривому Розі цьогоріч були проведені «Ігри Нескорених», які стали одними з наймасовіших. Ми пишаємося нашими захисниками, робимо та будемо робити все для їх підтримки та захисту», - сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

 

Криворіжці та міська влада завжди підтримували військовослужбовців. Це з нашого міста вперше в Україні — влітку 2014-го, за координації міського Штабу допомоги військовим відправляли на передову необхідне спорядження, продукти, медикаменти, одяг, засоби захисту. 

 

Також упродовж багатьох років міська влада Кривого Рогу надає допомогу військовій частині 3011 Національної гвардії України. Зокрема, капітально відремонтували  казарму,  зробили ремонт покрівлі боксів для техніки, оновили зовнішнє освітлення.

 

Підтримує місто і військових 17-ої танкової бригади, що дислокується у Кривому Розі. Там було зроблено ремонт у казармених приміщеннях, замінено комунікації, оновлено сантехніку, проведено асфальтування території. Також у військовій частині Т0400 виконали ремонт санчастини, спортзалу та їдальні. На базі лікарні №5 створено перший в Україні один із найкращих реабілітаційних центрів, де вже допомогли більше ніж п’яти тисячам ветеранів та бійців АТО/ООС. 

 

У Кривому Розі, в одному з перших міст України, було прийнято Комплексну програму підтримки учасників АТО/ООС, їхніх сімей та родин загиблих і зниклих безвісти, в межах якої щороку всім без винятку надають матеріальну допомогу у 5 тисяч гривень. Сім’ям військовослужбовців, які загинули, зникли безвісти або перебувають у полоні, надають додатково пільги та компенсують оплату за житлово-комунальні послуги. Для всіх категорій ветеранів передбачено безкоштовне зубопротезування. Дія комплексної програми допомоги продовжується, і щороку розширює заходи, спрямовані на соціальну підтримку криворіжців.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: