До Великодніх свят у Кривому Розі відкрилася виставка картин Віталія Мельниченка

КУЛЬТУРА
26.04.19 - 10:01

Напередодні Великодніх свят, криворізький художник Віталій Мельниченко представив більше двадцяти художніх полотен. Переважно – пейзажна лірика. Виставка робіт відбулася у Центрі творчості інвалідів «Разом».

«Коли дивишся на сонце, хочеться примружити очі, коли дивишся на жінку, хочеться кохати, а картини Віталія викликають бажання жити», – поділився враженнями Валерій Сухоруков, відвідувач виставки.

 

Прихильник школи Шишкіна та Полєнова, Віталій Мельниченко знайшов свій неповторний стиль. А натхнення знаходив у численних мандрівках країною. Він активно подорожував, доки не отримав травму на виробництві. Та навіть сидячи в інвалідному візку, не опустив рук.

Два роки тому Центр творчості інвалідів «Разом» організував ярмарок-продаж картин Віталія Мельниченка. Тоді йому були потрібні кошти на лікування.

 

Так його роботи опинилися у колекціях поціновувачів мистецтва в Ізраїлі, Іспанії, Австралії та США. Потім були операція та реабілітаційний період.

 

Сам Мельниченко розповідає – робота з пензлем додає йому життєвих сил.

 

Виставка робіт художника працюватиме протягом місяця. Відвідати її всі охочі зможуть у виставковому залі Центру творчості інвалідів на вулиці Едуарда Фукса, 51а.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: