"Доїв" таксистів. Криворізькому патрульному, затриманому за хабар, повідомили про підозру

КРИМІНАЛ
24.01.21 - 9:53

Заступнику командира батальйону Полку патрульної поліції Кривого Рогу, якого днями затримали на хабарі у 20 тисяч гривень, ДБР повідомила про підозру (ч. 3 ст. 368 КК України).

За попередньою інформацією, поліцейський, зловживаючи своїм службовим становищем, намагався поставити на потік одержання регулярних відкатів від місцевих пасажирських перевізників, - повідомляє ДБР.

 

Свою "лояльність" до порушень ними правил дорожнього руху, а також неперешкоджання їхній діяльності, коп оцінив у 2 тисячі гривень з однієї машини щомісяця. Таким чином, місячний дохід патрульного від незаконних оборудок міг становити понад 20 тисяч гривень.

 

Як ми писали, 18 січня 2021 року слідчі ДБР затримали його на гарячому - під час першого одержання 20 тисяч гривень неправомірної вигоди.

 

Вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ у Дніпропетровській області.

 

Як ми писали, 5 січня у Кривому Розі за хабар у 40 тисяч гривень затримали старшого інспектора безпеки дорожнього руху полку патрульної поліції.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: