Друге засідання - без світла. Слухання у справі знущання поліцейського над собакою знову відклали

КРИМІНАЛ
29.04.21 - 11:37

Сьогодні у Довгинцівському суді знову перенесли засідання у справі жорстокого поводження поліцейського з твариною. Йдеться про випадок, коли криворіжець наштрикнув на вила собаку і кинув його в багаття. Позаторік така жорстока розправа поліцейського над безпритульним псом викликала широкий суспільний резонанс. 

На сьогоднішньому засіданні знову повідомили про відсутність електропостачання, яке необхідне для аудіо- та відеофіксації слухання справи.

 

Це вже друге із трьох засідань суду, на яких немає світла. Крім того, ще й адвокатеса підсудного подала клопотання про свою зайнятість в іншому суді.

 

Із цих причин, слухання знову перенесли. Цього разу на 28 травня.

 

На попередніх засіданнях суддя Ольга Гіда розглядала клопотання щодо заборони відеозапису і трансляції засідань сторонніми особами. Справа в тому, що на одному зі слухань присутні здійснювали відеозапис допиту свідків, і він був викладений у мережу. Це викликало обурення сторони захисту.

 

Після розгляду клопотань захисниці, суддя дозволила фотографування, здійснення відео- та аудіозапису, але після попереднього погодження з нею. Решта клопотань були відхилені.

 

Нагадаємо, слідство встановило, що 2-го березня 2019-го року до поліцейського та його малолітнього сина, на відстань близько 2-х метрів, підійшов безпритульний собака і почав гавкати. Правоохоронець, який у цей час прибирав двір неподалік, вдарив тварину вилами. Після цього відвів сина у будинок, а сам повернувся на вулицю. Наздогнавши пса, встромив вила йому в бік, підняв та жбурнув тварину у багаття, яке горіло поруч. Від загибелі собаку врятували очевидці події. Постраждалого пса зоозахисники назвали Чейзом. Його історія стала відомою всій Україні. Собаку лікували у ветеринарних клініках Києва, але через серйозні травми він так і залишився інвалідом із паралізованими кінцівками.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: