Дива не сталось - перенесли. 2,5 року у Кривому Розі триває суд над підозрюваними у розчленуванні 6-річної Аміни

РЕЗОНАНС
21.01.20 - 15:08

Засідання Дзержинського районного суду у справі Аміни Менго - розчленованої й спаленої 6-річної дівчинки - сьогодні не відбулося. Через відсутність прокурора та захисників обох сторін, засідання перенесли на 28 лютого.

Як повідомляють наші журналісти, захисник обвинувачених пояснив свою відсутність участю в іншому процесі. Причини неявки інших учасників невідомі. Бабуся загиблої дівчинки на засідання прийшла.

 

Мова йде про резонансну кримінальну справу за обвинуваченням подружжя К. у нарузі над тілом прийомної дочки – 6-річної Аміни Менго. Суд над прийомними батьками загиблої дитини триває майже 2,5 року.

 

Аміну родина К. взяла з інтернату, вона виховувалася з братиком Тимуром та іншими рідними й прийомними дітьми.

 

Біологічна мати Аміни і Тимура, Ілона Менго, була позбавлена батьківських прав і останні роки не проживала в Україні. Отримавши новину про загибель доньки, вона повернулася в країну і час від часу з'являлась у суді. 

 

Бабуся дітей, інвалід, теж не опікувалась онуками, віддавши їх до інтернату. 

 

Як ми писали, у червні 2017 року стало відомо про зникнення у Кривому Розі 6-річної дівчинки Аміни. Прийомні батьки заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась.

 

Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі.

Влітку 2017-го  правоохоронці підтвердили, що знайдені в річці  рештки належать розшукуваній дівчинці.

 

Чоловіка й дружину, які були прийомними батьками Аміни, звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ.

 

Як ми повідомляли, протягом розгляду справи підозрювані громадяни К. залишаються на волі. Протягом перебігу судового процесу, відбулося вже понад 10 відводів суддів та інших учасників процесу.

 

Як стало відомо на одному з засідань, бабуся Аміни, Елла Менго, вимагає за смерть онуки моральну компенсацію у 6 мільйонів гривень.

 

Наступне судове засідання призначили на 28 лютого.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: