Екоцид? СБУ відкрила кримінальну справу щодо забруднення довкілля «АрселорМіттал Кривий Ріг»

ВАЖЛИВО
17.07.19 - 13:54

Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом викидів шкідливих речовин підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг». Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України викрили у Кривому Розі посадовців одного з публічних акціонерних товариств на протиправній діяльності щодо забруднення навколишнього середовища.

 

За попередньою інформацією, представники приватного промислового підприємства порушували норми екологічної безпеки на виробництві. Також вони систематично не допускали на територію об’єкта працівників Державної екологічної інспекції, які мали здійснювати вимірювання токсичних викидів у повітря.

 

Така протиправна діяльність посадовців підприємства може загрожувати екологічній ситуації в місті та безпеці його мешканців», – йдеться у повідомленні пресцентру.

 

У Службі безпеки зареєстрували кримінальне провадження за статтею 441 КК України – екоцид.

 

 

Нагадаємо, 12 липня Президент Володимир Зеленський приїхав до Кривого Рогу з робочим візитом. На нараді з представниками міської влади та ПАТ "АрселорМіттал" Голова держави запропонував створити у місті філію Міністерства екології.

 

 

Як ми вже повідомляли, раніше криворізькі екологи визнали заходи з пилопридушення на підприємстві незадовільними.

 

Довідково:

 

Екоцид – масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: