Екомоніторинг. У Кривому Розі провели екологічний рейд

СОЦІУМ
24.01.19 - 16:18

Кривий Ріг продовжує реалізовувати міську екологічну програму. За допомогою спеціалізованих постів, криворізькі екологи мають змогу досліджувати стан забруднення повітря у Кривому Розі та розширювати перелік речовин, за якими здійснюється спостереження.

Участь в екологічному рейді взяли й журналісти ТРК «Рудана».

 
«Ми дообладнали міські автоматизовані пости пиломірами, пост №3 - газоаналізатором для визначення озону та етану. Установили новий пост спостереження на вул. Нікопольське шосе. Також перенесли пост 31 з площі Молодіжної у Металургійному районі на вулицю Ватутіна у Покровському районі. Це дозволило розширити мережу спостережень за станом повітря», - каже головний спеціаліст міського управління екології Дар'я Шихова.

  
Дослідження якості повітря проводять і на лабораторному рівні. Ці дані є відкритими та висвітлюються в режимі он-лайн у модулі "Екомоніторинг" на офіційному порталі міста.

 

«Минулого року індекс забруднення повітря був майже 10 із 10 можливих балів. У грудні зафіксували чисте повітря, але це більше пов’язано з погодними умовами. У січні очікуємо високий рівень забруднення», - коментує ситуацію начальник міської лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Ірина Синиця.

 

Заходи з вдосконалення та модернізації системи екомоніторингу продовжуватимуть протягом 2019 року. Ще 2 з 5 міських автоматизованих постів дообладнають метеостанціями.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: