Ескперти дали згоду. ВООЗ схвалила першу вакцину від COVID-19

ЗДОРОВ'Я
02.01.21 - 9:03

ВООЗ схвалила першу вакцину від COVID-19. Вакцина від коронавірусу COVID-19 Pfizer / BioNTech отримала від Всесвітньої організації охорони здоров'я дозвіл на екстрене застосування.

Експерти з усього світу розглянули дані про безпеку, ефективність та якість вакцини Pfizer/BioNTech. Вони виявили, що вакцина відповідає обов'язковим критеріям безпеки та ефективності, і що переваги її використання для боротьби із захворюванням компенсують потенційні ризики", - повідомляє пресслужба ВООЗ.

 

Вакцина відповідає обов'язковим критеріям безпеки та ефективності, а переваги її використання для боротьби із захворюванням компенсують потенційні ризики.

 

Рішення ВООЗ дає країнам можливість прискорити свої власні регулювальні процедури затвердження вакцини на імпорт і застосування.

 

Як ми писали, усі країни Європейського Союзу вже отримали вакцини від коронавірусу. Масова вакцинація населення почалася 27 грудня.

 

Україна, на жаль, пасе задніх. Ми зможемо отримати першу партію ліцензованої вакцини від Covid-19 аж у другому кварталі 2021 року. 8 мільйонів доз вакцини (тобто для 4 мільйонів населення) мають передати безкоштовно у межах співпраці з Фондом глобального доступу до вакцин проти коронавірусу (COVAX). В аптеках вакцина може з'явитися аж восени.

 

Джерело - УП.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: