Фільм «Памфір» українського кінорежисера відібрали до резиденції Каннського кінофестивалю

КУЛЬТУРА
21.02.19 - 13:44

Проект дебютного повнометражного художнього фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрали до резиденції Cinéfondation Residence, яку організовує Каннський міжнародний кінофестиваль. — Укрінформ.

Стрічка «Памфір» розповідає про чоловіка, який хоче бути хорошим сім’янином, але доля посилає йому випробування, і він звертає з чесного шляху заради своєї родини.

 

Cinéfondation Residence — це програма Каннського міжнародного кінофестивалю, заснована у 2000 році. У її межах двічі на рік відбирають шість кінорежисерів з усього світу, які їдуть до Парижа і протягом 4,5 місяця працюють над дебютним фільмом разом із фахівцями.

 

Під час завершального етапу резиденції відібрані проекти презентують у павільйоні французького кінофонду CNC у межах проведення Каннського кінофестивалю. Після релізу стрічки резиденція бере на себе обов’язок займатися промоцією відібраних учасників та їхніх робіт.

 

Дмитра Сухолиткого-Собчука вже не вперше відзначають на міжнародному рівні. Його короткометражний фільм «Штангіст» отримав чотири Ґран-прі міжнародних кінофестивалів та кваліфікацію на премію Оскар.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: