Фільм "Вантажівка" про криворіжця Олександра Михалевича отримав перемогу на кінофестивалі в Нью-Йорку

КУЛЬТУРА
15.09.21 - 9:16

Фільм "Вантажівка" про Олександра Михалевича, відомого в Кривому Розі як "рикша", отримав перемогу на кінофестивалі "New York International Film Awards".

Про це у соцмережі повідомив режисер стрічки В'ячеслав Мерзлікін.

 

"Сьогодні з Нью-Йорка прилетіла нагорода. Фільм «Вантажівка» взяв перемогу на кінофестивалі "New York International Film Awards". Тепер і в Нью-Йорку знають, що Саша не рикша - він Вантажівка!" - зазначив Мерзлікін.

 

Нагадаємо, криворіжець Олександр Михалевич самотужки перевозить містом вантажі на візку. Довкола нього розгорнулася скандальна історія, коли два роки тому він поранив ножем одного зі своїх кривдників.

 

21 липня 2020 року в Жовтневому райсуді Кривого Рогу йому винесли вирок - 5 років ув'язнення. Але криворізька громадськість була обурена жорстким покаранням.

Сторона захисту Олександра подала на апеляцію, і вирок скасували. Натомість покарання замінили на три роки умовного терміну.

 

Криворізький режисер В'ячеслав Мерзлікін зняв фільм про історію життя Олександра, який воліє, щоб його називали "вантажівкою", дали йому можливість спокійно працювати й здійснювати свої мрії. 

 

Фото зі сторінки В'ячелава Мерзлікіна.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: