Фіндиректора "АрселорМіттал Кривий Ріг" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 2,2 млрд грн.

ПОДІЯ
18.11.21 - 11:29

Фіндиректора "АрселорМіттал Кривий Ріг" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 2,2 млрд грн. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Служба безпеки України та Офіс генпрокурора України повідомили про підозру у службовому підробленні та навмисному ухиленні від сплати податків фінансовому директору АМКР. 

 

За словами правоохоронців, у період з травня 2017 року до квітня 2019 року підозрюваний нібито вносив свідомо неправдиві відомості до декларації з рентної плати за користування надрами Валявкинського та Новокриворізького (НКГЗК) родовищ залізних руд.

 

«Окрім того, порушуючи вимоги податкового законодавства з грудня 2014 по березень 2019 року, він навмисне ухилився від сплати до бюджету рентної плати… на суму понад 2,2 млрд грн», — стверджують в Офісі генпрокурора.

 

Повідомляють, що суму збитків державі підтверджено висновками комплексної судової експертизи Національного наукового центру Інститут судових експертиз ім. Бокаріуса Мін'юсту.

До проведення експертизи залучали фахівців Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. Семененка НАН України та висновки комплексної судової експертизи матеріалів, речовин та виробів та економічної експертизи КНДІСЕ Мін'юсту.

 

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу», — зазначили правоохоронці.

 

Раніше пресслужба АМКР заявляла, що підприємство оскаржує звинувачення, які стали підставою для цієї кримінальної справи. Самі звинувачення у компанії назвали необґрунтованими.

Гендиректор підприємства Мауро Лонгобардо зазначив, що вважає такі дії СБУ черговим прикладом «необґрунтованої ворожості стосовно міжнародної компанії». У компанії нагадали, що інвестували $10 мільярдів в економіку України.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: