Флешки в кишені, спізнення та явка без документів: як минуло ЗНО у Кривому Розі?

ОСВІТА
30.06.21 - 14:42

Начальниця міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак розповіла нашим журналістам, як минула цьогорічна сесія ЗНО у місті.

Явка на ЗНО була досить низька. За словами освітянки, така ситуація склалася через відміну ДПА, тож ті учні, кому ЗНО було необхідне лише в якості державної підсумкової атестації, відмовились від складання іспиту в такому форматі. У Кривому Розі явка на тестування склала 60%-70%.

 

«У Кривому Розі на ЗНО з української мови зареєструвались більше 5000 людей. Випускників у місті 3600, тобто решта – випускники минулих років, закладів профтехосвіти, фахової передвищої освіти. У нашому місті ЗНО провели на високому рівні. Всі пункти тестування були готові до роботи. Більшість – заклади, які є пунктами вже декілька років. Щодо їх роботи не було жодних зауважень», - наголосила Тетяна Кріпак.

Однак зауважила, що без інцидентів все ж не минулося. 

 

«Були вилучення: діти приходили з навушниками, у кишенях деяких випускників були флешки - все це знаходили металошукачами. Були спізнення, явка без документів. В таких ситуаціях діти втрачали шанс на вступ до вищих навчальних закладів цього року. Але скарги на саму процедуру проведення чи дії персоналу до нас не надходили», - запевнила очільниця департаменту.

Наразі у Кривому Розі найвищий бал - 200 - отримав лише один випускник. Як ми писали, Костянтин Словак блискуче склав ЗНО з математики.

 

«Це приємно, бо ж цього року 31% випускників не подолали прохідний бар’єр з математики. Тим більше, що у цього хлопчика високі результати і з інших предметів. Костянтин отримав 199 балів із фізики, а інші два іспити склав на понад 180 балів», - розповіла Тетяна Кріпак.

Загалом маємо у місті 3 667 випускників. 214 сьогодні отримують золоті та срібні медалі (167 золотих і 47 срібних).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: