Фонд О. Вілкула «Українська перспектива» привітав криворізьку родину, яка виховує 17 дітей

СОЦІУМ
14.05.21 - 15:45

Напередодні Міжнародного дня сім'ї, сердечні вітання від Фонду О. Вілкула «Українська перспектива» передали криворізькій багатодітній родині Садикових.

Сьогодні сімейний загін Садикових - це мама Ганна Сергіївна, батько Тимур Сайлаубайович та їхні 17 дітей віком від 1-го до 22-х років. Зараз ця родина - у щасливому очікуванні на вісімнадцятого спадкоємця.

 

Потужний рід Садикових привітав із Міжнародним днем ​​сім'ї, який відзначають 15 травня, депутат Дніпропетровської обласної ради від «Української перспективи» Сергій Баландін. Депутат приїхав на гостину з пам'ятними подарунками.

 

"Усі ми, дійсно, сильні і щасливі, якщо маємо головне в цьому житті - надійну і міцну сім'ю, - сказав Сергій Баландін. - Піднімати на найвищий рівень значення сімейних цінностей ми вважаємо однією зі своїх постійних завдань. І дуже важливо, що в нашому рідному Кривому Розі це загальна позиція".

 

Зараз у нашому місті мешкають майже 190 тисяч сімей. Із них 4027 - багатодітні сім'ї, в яких виховують 13643 дитини. Міська влада докладає чимало зусиль, щоб підтримати ці сім'ї і надати їм всебічну допомогу. Уже другий рік поспіль багатодітним сім'ям виплачують матеріальну допомогу для придбання одягу, канцелярського приладдя та оздоровлення дітей.

 

Більше 10 років у Кривому Розі отримують безкоштовне харчування в установах освіти не тільки учні початкової школи, а й діти з багатодітних сімей, які навчаються в 5-11 класах. Протягом року проводять міські акції до Дня сім'ї, Дня матері, новорічних та різдвяних свят, акцію для першокласників «Готуємо дітей до школи».

 

У Кривому Розі з належною увагою ставляться до жінок із почесним званням «Мати - героїня». На сьогодні, у місті це звання має 201 багатодітна мама, яка народила і виховала до восьмирічного віку 5-х і більше дітей. Протягом року шановані криворожанки теж долучаються до міських акцій.

 

Ганні Садиковій почесне звання «Мати-героїня» було присвоєно Указом Президента України в грудні 2019 року. 22 травня вона зустріне свій 41-й день народження, в який найкращим подарунком буде море посмішок і привітань від численних спадкоємців.

 

Уже не перший рік, як став робочою людиною старший син Садикових - Давид. Дочки Олена і Тетяна вчаться в Міжрегіональному центрі професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. Син Тимофій - студент, вчиться на першому курсі Криворізького педуніверситету. Наступні у великому родинному загоні - Наталія, Анна, Елеонора, Лілія, Авель, Олександр і наймолодша Яна - навчаються в різних класах школи № 90.

 

Удома з мамою і татом, які перебувають у декретних відпустках, залишаються найменші діти, яким від року і до п'яти: Микита, Аліна, Інна, Євген, Емілія і Тимур. Зараз ця багатодітна сім'я проживає в п'ятикімнатному будинку. Садикові перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Довгинцівського райвиконкому як одержувачі державних соціальних допомог. У березні 2021 року родині поліпшили житлові умови - виділили трикімнатну квартиру в Саксаганському районі.

 

"Від команди Олександра Вілкула наші найтепліші вітання - всім криворізьким сім'ям, які живуть у взаємній турботі, любові, повазі, в яких підростають щасливі діти, а значить, щасливе майбутнє нашого міста і всієї держави, - сказав Сергій Баландін. - Нехай не згасає світло сімейних вогнищ, батьки та їхні спадкоємці будуть здорові, сповнені надій і віри в те, що всі сімейні мрії здійсняться!"

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: