Формат навчання – на розсуд шкіл. Криворізькі школярі сьогодні навчаються і онлайн, і очно

АКТУАЛЬНО
02.02.22 - 12:18

Сьогодні шкільний ранок вкотре розпочався з повідомлення про замінування всіх навчальних закладів міста. Вже декілька тижнів подібні історії спостерігаються у багатьох українських містах. Щоразу - інформація анонімів не підтверджується.

Після тижневого навчання в онлайн режимі криворізькі учні повернулися до шкіл. Сьогодні окремі заклади працювали у звичному режимі, інші – за сценарієм евакуації.

 

Відсьогодні керівництво шкіл визначає формат навчання, виходячи з інформації від правоохоронців щодо конкретного закладу. Таке передбачено протоколом міської комісії з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і наказом міського департаменту освіти і науки.

 

Наші журналісти поспілкувалися з керівниками шкіл. Так, у 94-ій уроки сьогодні ідуть за розкладом.

 

«Ми прийняли адекватне рішення, що коли загроза потрапляє безпосередньо на пошту навчального закладу або на інше джерело, ми негайно реагуємо на це евакуацією. А якщо я не отримую ніяких повідомлень на пошту власного закладу, я беру на себе відповідальність і не оголошую евакуацію. Так ми продовжуємо освітній процес у звичному режимі», - повідомив в.о. директора 94-ої школи Сергій Бородавка.

 

Батьки учнів - обурені ситуацією з постійним «мінуванням» шкіл.

 

«Нарешті дитина в школі, бо так «навчатися» можна до 11-го класу. А як екзамени, ЗНО і взагалі?», - пише Олена, мати школяра.

 

Тим часом гімназія №14 сьогодні продовжила навчання онлайн після першого уроку.

 

«Прийшло повідомлення з Саксаганського відділу поліції про можливе замінування будівлі. У нас навчається 286 учнів, евакуювали 244, а деякі учні до школи не прийшли, бо нині хворіють», - прокоментувала директорка Криворізької гімназії №14 Тетяна Лаврик.

 

«Збиралися в школу, прийшли, були дуже щасливі, бо вже трошки хочеться повчитися. Ну, бачте, знову все закінчилося не дуже добре» - Олена, мати гімназиста.

 

У природничо-науковому ліцеї дистанційне навчання вирішили продовжити до кінця тижня.

 

 «Отримали повідомлення від начальника відділу освіти про замінування всіх навчальних закладів у районі. Тому було здійснено евакуацію учнів. Перейшли з сьогоднішнього дня на дистанційне навчання до п’ятниці включно - до особливих розпоряджень», - повідомила в. о. директора Криворізького природничо-наукового ліцею Наталія Буднік.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: