Гарували й голодували. На Дніпропетровщині людей використовували як рабів

КРИМІНАЛ
04.05.21 - 9:44

На Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві. Як повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, потерпілих змушували виконувати роботу з догляду за тваринами, жорстоко карали та не платили гроші за виконану роботу. 

Поліцейські міграційної поліції встановили, що злочинна група складалась із жінки та чотирьох чоловіків. 

62-річна мешканка Дніпра займалася пошуком та переправленням людей на тваринницьку ферму. Зловмисниця добирала мешканців Дніпропетровської області, які перебували у скрутному матеріальному стані, при цьому обіцяла їм високу зарплатню та гідні умови роботи. 

Коли люди погоджувалися, їх перевозили на ферму у Магдалинівському районі Дніпропетровської області. Там вони жили у бараках і тяжко працювали. При цьому робітників майже не годували, а в разі непокори – били. Обіцяні за роботу гроші потерпілі так і не отримали. 

 

Крім мешканки Дніпра, яка займалася вербуванням людей, до складу групи входили четверо чоловіків, які стежили за утриманням «працівників» та контролювали їхню роботу. Серед них – громадянин Азербайджану, який має посвідку на тимчасове мешкання в Україні, дійсну до 14 травня цього року.

 

У ході розслідування, правоохоронці встановили особи  потерпілих, зібрали доказову базу та направили кримінальне провадження з обвинувальним актом до суду. 

Вдома у фігурантів та у місцях незаконного утримання людей провели санкціоновані обшуки. 

 

Жінці та чотирьом чоловікам вручили повідомлення про підозру за торгівлю людьми. 

 

У квітні кримінальне провадження з обвинувальним актом відносно п’яти осіб направили до суду. Якщо вину доведуть, підозрюваним загрожуватиме від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

 

Фото з сайту Нацполіції, на прев'ю - з мережі Інтернет.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: