Гірники Кіровоградщини приїхали до Кривого Рогу, щоб підтримати колег на суді з КЗРК

ПОДІЯ
30.12.20 - 11:06

Шахтарі-уранщики з Кіровоградщини прибули до Кривого Рогу, щоб підтримати своїх колег із Криворізького залізорудного комбінату під час судового процесу.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

Це вдячність за підтримку, яку надали шахтарі Кривого Рогу, які минулого тижня приїжджали підтримати уранщиків ДП «СхідГЗК» у їхньому протесті на дорогах Кіровоградщини та на мітингу у Кропивницькому.

 

Як ми писали, протягом трьох діб працівники уранодобувних шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» (ДП «СхідГЗК») у відчаї перекривали рух транспорту у напрямках Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг і Кропивницькій – Олександрія. 

 

24 грудня акцію призупинили після того, як керівництво підприємства надало протестувальникам наказ, який підтверджував відновлення роботи шахт з 4.01.2021 року. Також тоді шахтарям виплатили заробітну плату за листопад. 

 

Нагадаємо, у Кривому Розі триває суд над гірниками, які брали участь у 43-денному підземному протесті на шахтах КЗРК. Сьогодні о 9.00 розпочалось чергове засідання.

 

Фото зі сторінки Михайла Волинця та ТРК Рудана.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: