Глобальний збій у соцмережах. Що сталося?

ПОДІЯ
05.10.21 - 10:12

Соцмережі знову почали працювати після майже шести годин перерви в роботі. Йдеться, зокрема, про Facebook, Facebook Messenger, Instagram та WhatsApp. Що могло стати причиною такого збою?

Збій у роботі популярних соцмереж став найбільшим за всю історію та вже вплинув на статки керівника Facebook Марка Цукерберга й акції самої компанії.

 

Як повідомляють ЗМІ, проблема була пов'язана із системою доменних імен (DNS), яка дозволяє браузеру знайти запитуваний користувачем сайт за його «ім'ям»: http://Facebook.com чи http://Instagram.com.

 

Імовірно, записи DNS «видалилися» через внутрішнє оновлення системи Facebook. 

 

Також мова йшла про те, що сталася «епічна помилка конфігурації»: «Facebook зараз фактично не існує в інтернеті. Навіть їхній авторитарний сервер імен відкликаний BGP».

 

BGP - це протокол граничного шлюзу, механізм обміну маршрутною інформацією між автономними системами в інтернеті. Тобто, без BGP інтернет-маршрутизатори не знали б, що робити.

 

З джерел у Facebook стало відомо, що збій відбувся саме через оновлення BGP. Щось пішло не так, й інформація про маршрутизацію DNS зникла (вона необхідна Facebook, щоб інші мережі могли її знайти).
 

Сама компанія Facebook наразі не повідомила, у чому ж була причина збою.

 

 

 Джерело: Громадське телебачення

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: