Голова "Слуги народу" Арахамія заявив про неминучий "інтелектуальний локдаун" на новорічні свята

ПРЯМА МОВА
30.11.20 - 9:06

Очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оцінив імовірність введення жорстких карантинних заходів на певний період для протидії поширенню коронавірусу у 90% і повідомив, що уряд готує "інтелектуальний локдаун".

"Імовірність повного локдауну – 90%, - сказав він в ефірі "Україна 24". - Є шанси, що нам пощастить, але поки що все має такий вигляд, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно ввести і в якому форматі. Уряд заявляє про якийсь інтелектуальний локдаун. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а такий... Скоригований на реалії в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт тощо".

 

Однак, на думку "слуги", жорсткі обмеження потрібно запроваджувати у період Новорічних свят, коли "і так 90% підприємств не працюють".

Арахамія припустив припинення роботи громадського транспорту, зокрема метро, напередодні новорічних свят, і зізнався, що це зіпсує святкування, але це не так сильно вдарить по економіці. Він прогнозує, що локдаун може бути введений 27 грудня або з 1 січня.

 

За словами глави глава фракції «Слуга Народу», через карантинні обмеження можуть виникнути великі проблеми з транспортом і перевезенням людей. А в передноворічний період «ця проблема зніметься сама».

 

"І тоді, якщо робити повний локдаун, то в цей час втрати для економіки будуть мінімальні. Постраждає найбільше сфера обслуговування і сфера розваг, але інші підприємства постраждають в меншій мірі", - заявив нардеп.

 

Джерело - УП. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: