Голим тилом - до стовбура. Небайдужі криворіжці самотужки упіймали і покарали мародера

СОЦІУМ
22.03.22 - 15:25

Небайдужі криворіжці самотужки упіймали мародера, який лазив по домівках мешканців і викрадав речі. Троє міцних чоловіків, за неписаними законами воєнного часу, примотали злодія скотчем до дерева, знявши з чоловіка білизну. 

Мародер озирався на перехожих і слізно просив його відпустити.

 

Українці активно борються з мародерами, бо переконані, що на війні і біді людей наживатись ганебно. Випадки такого самосуду - показового покарання крадіїв - стали доволі частими.

 

Поліція затримує мародерів у законний спосіб.

"У той час, коли в країні оголошено воєнний стан, коли справжні патріоти стримують наступ ворога, є ті, хто користуючись такою складною ситуацією в державі, дозволяє собі промишляти мародерством. Таких покидьків ми, як і небайдужі громадяни, затримуємо. Вони нестимуть відповідальність за всією суворістю законів воєнного часу. Звертаюсь до тих, у кого виникає думка, що настав час легкої наживи, зупиніться! Адже такі дії просто не припустимі, й реакція на них буде відповідна", - каже перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

Нагадаємо, 7 березня набрав чинності Закон про посилення відповідальності за мародерство в умовах воєнного стану. 

Всього з 24 лютого по 22 березня розпочато досудове розслідування в 221 кримінальному провадженні: 169 проваджень – за ст. 185 (Крадіжка), 27 – за ст. 186 (Грабіж),  25 – за ст. 187 (Розбій) ККУ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: