Гордість Кривбасу. Топ-10 кращих спортивних досягнень і перемог криворіжців за 2021 рік

ГОРДІСТЬ
06.12.21 - 12:38

Протягом 2021 року криворізькі спортсмени показали високий клас майстерності на міжнародній арені, завоювавши нагороди престижних спортивних змагань.

ТОП-10 кращих спортивних досягнень і перемог криворіжців за 2021 рік:

 

В індивідуальних видах спорту:

1. Участь у XXXΙΙ літніх Олімпійських іграх в м. Токіо (Японія) Дениса Кесіля – майстра спорту України міжнародного класу з плавання, вихованця ДЮСШ №6. Тренер – заслужений тренер України Олександр Корнюшин.

 

2. На Кубку світу з кікбоксингу WAKO в м. Будапешт (Угорщина) феєрично виступили 7 вихованців спортивного клубу «Барс» та ДЮСШ №6: Орфан Сананзаде, Максим Семенчук, Олександр Єфименко, Олег Безпятий, Ростислав Герасименко, Єгор Яровий та Карина Молнар. А за підсумками чемпіонату світу у жовтні, кікбоксер Орфан Сананзаде (бронзова медаль) виборов ліцензію на участь XΙ Всесвітніх іграх в м. Бірмінгемі (США), які відбудуться в липні 2022 року. Тренер – заслужений тренер України Іван Зінченко.

 

3.  На чемпіонаті Європи зі спортивної акробатики у м. Пезаро (Італія) вихованка ДЮСШ №1 Вікторія Козловська у вправі «Жіноча пара» завоювала перше місце. А влітку на чемпіонаті світу отримала ліцензію на участь в XΙ Всесвітніх іграх в м. Бірмінгемі (США), які відбудуться в липні 2022 року. Тренерка – Алла Саберзанова.

 

4.  На чемпіонаті світу з плавання в ластах у м. Томськ (РФ) вихованка спортивного клубу Південного ГЗК Ірина Пікінер посіла 3 місце та виборола ліцензію на участь в XΙ Всесвітніх іграх в м. Бірмінгемі (США), які відбудуться в липні 2022 року. Тренер – заслужений тренер України Сергій Трофименко.

 

5. На чемпіонаті Європи з армспорту у м. Вільнюс (Литва) вихованець Центру позашкільної освіти «Терни» Олег Михайленко завоював перше місце у ваговій категорії +110 кг. Тренер – заслужений тренер України Сергій Карачун.

 

6. На чемпіонаті Європи з джиу-джитсу у м. Майнталь (Німеччина) вихованець Криворізької міської федерації з джиу-джитсу Максим Задорожній став бронзовим призером. Тренер – заслужений тренер України Володимир Скрипнюк.

 

7. На чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів у м. Тбілісі (Грузія) вихованка ДЮСШ №7 Поліна Черненко посіла перше місце. Тренер – Ігор Кекало.

 

8. Вихованка ДЮСШ №2 Анастасія Кравченко на чемпіонаті Європи з сумо у м. Казань (РФ) посіла друге місце, а на кубку Європи у м. Кротошин (Польща) здобула золоту медаль. Тренерка – Альона Колісник.

 

9. На чемпіонаті світу з боротьби самбо у м. Солоніки (Греція) вихованка ДЮСШ №7 Валерія Захаревич посіла друге місце. Тренер – Сергій Шпильов.

 

10. Перспективна спортсменка ДЮСШ №2 Анастасія Польська посіла ΙΙΙ місце на чемпіонаті світу з боротьби вільної серед кадеток (м. Будапешт (Угорщина), перше місце на чемпіонаті Європи серед кадеток (м. Сомоків (Болгарія) та перше місце на чемпіонаті Європи серед дівчат до 15 років (м. Софія (Болгарія). Тренер – Юрій Турчин.

 

У командних видах спорту:

 - футбольний клуб «Кривбас» в чемпіонаті України з футболу серед команд Другої ліги в групі «Б» посів друге місце і виборов право виступати в Першій лізі. На сьогодні, після 20 турів посідає друге місце;

 

- баскетбольний клуб «Кривбас» в чемпіонаті України з баскетболу серед команд Вищої ліги посів третє місце та з вересня розпочав грати у чемпіонаті України серед команд Суперліги;

 

 - юнацька хокейна команда «Кривбас-2009» ДЮСШ №1 вдруге поспіль стала переможцем Всеукраїнських змагань із хокею з шайбою.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: