Готові до навчання: мер Юрій Вілкул перевірив криворізькі школи №1 та №20 після ремонту

ОСВІТА
16.04.19 - 16:33

Сьогодні міський голова Юрій Вілкул провів робочу нараду із завершення ремонтних робіт у школах №1 і №20. Черговий освітній проект – результат співпраці міста з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

 Два виші-переселенці та чотири школи – такий сумарний результат співпраці міста та німецької фінансової компанії GIZ в питаннях ремонту і переоблаштування закладів освіти. У цьому списку і школи №1 та №20, що у Центрально-Міському районі. Заклади без жодних перевантажень ділять на двох одну будівлю.

 

 «Місто тісно працює з німецькими партнерами GIZ, певні роботи виконані за рахунок міського бюджету, ми намітили собі ще роботи з виконання задач на другому і третьому поверхах у школі. А також – асфальтування навкруги школи, і я впевнений, що дітям тут комфортно навчатися після утеплення будівлі і таких великих ремонтних робіт», – сказав Юрій Вілкул, міський голова Кривого Рогу.

 

Окрім утеплення, в будівлі шкіл №1 та №20 зробили ремонт їдальні, приміщень загального користування, коридорів та санвузлів. До оновлених затишних класів повернулися з іншого приміщення учні початкової школи.

 

«GIZ у цих закладах, в яких воно проводило ремонтні роботи, буде облаштовувати системи протипожежної безпеки - будуть встановлені автоматичні пожежні сигналізації та системи оповіщення людей», – зауважила Тетяна Кріпак, директорка міського департаменту освіти і науки.

 

Ремонт будівлі – не єдина радість для дітей, їхніх батьків та педагогів. Колективи закладів чекають на відкриття власного сучасного майданчика зі штучним покриттям. Він задовольнить потреби прихильників футболу та баскетболу.

 

«Діти дуже раді можливості проведення уроків фізкультури, змагань, також цей майданчик слугуватиме під час роботи літнього табору, тобто ми отримаємо масу задоволення від введення в експлуатацію цього стадіону», – коментує Олена Добровольська, директор 20-ої школи з поглибленим вивченням німецької мови.

 

Майданчик запрацює уже найближчим часом.

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: