Громадський бюджет: у терцентрі Тернівського району з’явилася кімната психологічного розвантаження

БЛАГОУСТРІЙ
15.12.21 - 9:07

У місті триває втілення корисних проєктів в межах конкурсу «Громадський бюджет», завдяки якому вже реалізовано 19 соціально-значущих ініціатив криворіжців. Завдяки перемозі в муніципальному конкурсі, у територіальному центрі Тернівського району створена нова сенсорна кімната психологічного розвантаження.

В. о. міського голови Ю. Вілкул відвідав територіальний центр у Тернівському районі, де з’явилася облаштована для комфортного перебування кімната психологічного розвантаження.

 

«Кривий Ріг продовжує піклуватися про найменш захищених мешканців міста, і зокрема, людей похилого віку. Попри пандемію коронавірусу та інші економічні випробування, у місті повністю збережена мережа соціальних установ, які підтримують криворіжців літнього віку. Для цієї категорії дуже важливі турбота і підтримка. У місті триває втілення корисних проєктів в межах конкурсу «Громадський бюджет», завдяки якому у 2022 році буде реалізовано 8 соціально-значущих проєктів, на які ми з міського бюджету скеруємо майже 2,4 млн грн» - сказав Юрій Вілкул.

На обслуговуванні в територіальному центрі перебуває близько 3 тисяч підопічних. Серед них 270 людей перебувають на обслуговуванні відділення денного перебування. Саме для них і
реалізовано проєкт «Сенсорна кімната психологічного розвантаження для пенсіонерів та осіб з інвалідністю Тернівського району».

«Тепер відвідувачі терцентру зможуть зняти психоемоційне напруження, а це дуже важливо для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Цей проєкт спрямований на створення затишної зони психологічного комфорту для психологічного розвантаження та впровадження інноваційного підходу допомоги підопічним центру. Насамперед, ми вдячні місту та всім нашим ветеранам, які віддали свої голоси за реалізацію такого необхідного та вкрай важливого проєкту»,- розповіла Антоніна Мазур, авторка проєкту.

Територіальний центр третій рік поспіль бере участь та стає переможцем у конкурсі «Громадський бюджет». У 2020 році реалізовано проєкт «Обладнання актової зали для людей похилого віку Тернівського району». А у цьому році заклад став переможцем у конкурсі з проєктом «Обладнання сучасної соціальної майстерні для людей похилого віку та осіб з інвалідністю», реалізація якого передбачена у 2022 році.

Крім того, у межах співпраці з Німецьким товариством міжнародної співпраці «GIZ», у 2021 році центр отримав крісло для психологічного розвантаження, масажний ролер, 30 велосипедів, 6
комплектів комп’ютерної техніки, холодильник. За 6 років проєкту ГБ вже реалізовано 19 соціальних проєктів. Також з міського бюджету виділено понад 20 млн грн для облаштування приміщень установ соціальної сфери за сучасними вимогами. Це і підтримання матеріально-технічної бази, і покращення умов перебування підопічних. Коштом міського бюджету замінено вікна та двері на металопластикові, встановлено автономне опалення, проведено утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: