Хазяїн заразив? У Бельгії коронавірус виявили у домашнього кота

АКТУАЛЬНО
30.03.20 - 9:54

Ветеринарна служба Бельгії зафіксувала коронавірус у домашнього кота. Виявилося, що хвороба передалася тварині від її господаря. У кота з’явилися проблеми з диханням і діарея. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Livescience.

Факт зараження тварини виявили співробітники факультету ветеринарії Льєжського університету. За словами вірусолога Еммануеля Андре, мова йде про окремий випадок - "подібне може відбуватися після тісного контакту між тваринами і зараженими людьми".

 

При цьому, він зазначає, що немає підстав вважати, що тварини можуть бути переносниками, які сприяють розвитку епідемії.

У кота з’явилися проблеми з диханням і діарея, але зараз у тварини і її господаря стабільний стан.

 

Фахівці також вказують, що ймовірність передачі вірусу від домашніх тварин людині в порівнянні з передачею через прямий контакт між людьми незначна.

 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на сотні країн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: