"Хімічили" у гаражі. У Кривому Розі викрили лабораторію з виготовлення психотропів

КРИМІНАЛ
16.05.20 - 12:06

Учора співробітники управління протидії наркозлочинності та слідчі, за процесуального керівництва обласної прокуратури та силової підтримки полку особливого призначення поліції, викрили двох мешканців Кривого Рогу, які у гаражі обладнали лабораторію для виготовлення психотропної речовини, – повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

З’ясувалося, що обох чоловіків раніше вже затримували за збут наркотиків. У квітні 2019-го року відкрили кримінальні провадження, в межах яких поліцейські документували їхню злочинну діяльність. За цей час зібрали докази для притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

 

У результаті обшуків, у гаражі одного з затриманих виявили нарколабораторію, обладнану лабораторними приладами для виготовлення психотропної речовини. Зокрема, правоохоронці побачили скляні колби різного об’єму, медичні шприци, фільтри, залишки порошкоподібної речовини, прекурсори. Крім цього, тут зберігали сліп-пакети з фасованим метамфетаміном та електронні ваги. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркозасобів складає близько 30 тисяч гривень. Також під час обшуку в одного з чоловіків вилучили стартовий пістолет калібру 8 мм з ознаками переробки.

 

Усі речовини та предмети направили на дослідження.

 

Після проведення експертизи буде прийнято рішення про відкриття кримінальних проваджень за статтями 307, 313, 263 КК України. Проводять подальші заходи для встановлення всіх учасників злочинного угруповання та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: