Хімічили з розмахом. СБУ викрила наркоугруповання, до якого входили мешканці Дніпропетровщини. Відео

КРИМІНАЛ
18.02.20 - 10:17

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональне наркоугруповання, яке займалося виробництвом та збутом синтетичних психотропів, - повідомляє пресслужба відомства.

До складу організованої групи входили мешканці Запорізької та Дніпропетровської областей, які вже мають судимості за скоєння злочинів із незаконним обігом наркотиків.

 

Нарколабораторію з виготовлення метамфетаміну вони обладнали у квартирі одного з учасників угруповання в Запоріжжі.

 

Компоненти для виготовлення психотропів ділки замовляли через інтернет, а також на спеціалізованих сайтах із продажу хімічних сполук.

Готовий «товар» збували оптовими партіями через розгалужену мережу дилерів на території південного регіону, а також відправляли на Донеччину.

 

За оперативною інформацію, щомісяця зловмисники виготовляли до 2 кілограмів психотропу на понад 2 мільйони гривень за тіньовими розцінками.

 

Правоохоронці затримали трьох активних учасників угруповання, у тому числі й організатора наркобізнесу під час підготовки до збуту чергової партії.

 

Під час проведення 15 одночасних обшуків за місцями проживання, в автомобілях та гаражах наркоділків вилучено майже 50 грамів психотропу, 150 кілограмів прекурсорів, технологічне обладнання та хімічні речовини, 250 тисяч гривень готівки, банківські картки, чорнові записи із даними про замовників і наркотрафік, та інші докази протиправної діяльності групи. 

 

У межах відкритого кримінального провадження затриманим оголошено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: