Хто купить "Творчу втечу"? Художник Бенксі прагне перетворити відому в'язницю на арт-простір

ЦІКАВО
08.12.21 - 11:40

Відомий вуличний художник Бенксі хоче перетворити на арт-центр Редінгську в'язницю, де був ув’язнений Оскар Вайлд. Щоб зібрати понад 13 мільйонів доларів на викуп будівлі, художник виставив на продаж своє графіті "Творча втеча" на стіні цієї самої в'язниці.

Щоб викупити колишню будівлю Редінгської в'язниці у Мін'юсту Великої Британії, необхідно 13,2 мільйона доларів. 

 

"Творча втеча" – графіті, яке Бенксі намалював на стіні в'язниці навесні 2021 року. На малюнку зображена людина у формі ув'язненого (ймовірно, Оскар Вайлд), яка спускається зі стіни на мотузці із простирадл. Ближче до землі мотузка перетворюється на списані текстом листи і закінчується на друкарській машинці.

 

Зараз трафарет, який Бенксі використовував для нанесення графіті на тюремну стіну, експонується в одному з музеїв Брістоля. Гроші будуть пожертвувані Редінгській муніципальній раді, яка збирається відкрити художній і культурний центр.

 

В'язниця в Редінгу відома тим, що в ній відбував покарання ірландський поет Оскар Вайлд між 1895 і 1897 роками. Під час ув'язнення, він написав вірш "Балада Редінгської в'язниці" про жорстокість вікторіанської пенітенціарної системи. Він був засуджений за "грубу непристойну поведінку" після того, як розкрився його роман з лордом Альфредом Дугласом.

 

 

 

 

Джерело - 24 канал.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»