Хто телефонує криворізьким суддям? Вища рада правосуддя звернулась до правоохоронців

КОМЕНТАР
08.02.21 - 16:23

Дзвінками невідомих осіб на телефони криворізьких суддів мають зайнятися правоохоронні органи, - переконані у Вищій раді правосуддя.

Як ми писали, нещодавно голова Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Ольга Борис поскаржилась, що невідомі особи намагаються зв'язатися з нею телефоном. До її приймальні надійшов дзвінок від невідомої особи, яка, представившись членом Вищої ради правосуддя, хотіла поспілкуватися з головою суду та залишила контактний номер телефону. Згодом через месенджер Telegram людина вимагала з’єднати її з суддею Жовтневого суду Ростиславом Дехтою.

 

 

Ольга Борис звернулася до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в діяльність суддів і з проханням вжити відповідних заходів.

 

Розглянувши звернення судді, Вища рада правосуддя дійшла висновку, що наведені факти не лише дискредитують Вищу раду правосуддя як конституційний орган, але й можуть викликати у суддів обґрунтоване занепокоєння, що створює реальну загрозу суддівській незалежності та завдає шкоди авторитету правосуддя.

 

ВРП ухвалила рішення звернутися до Офісу Генерального прокурора для перевірки фактів втручання невідомих осіб у діяльність суддів. Факти, викладені у повідомленні криворізької судді, обов’язково мають бути перевірені правоохоронними органами, - наполягають у ВРП.

 

Звернення невідомих осіб слід розцінювати як позапроцесуальні звернення. ВРП наголосила, що члени Вищої ради правосуддя здійснюють свої повноваження лише у порядку, визначеному законодавством, та жодних дзвінків суддям у позапроцесуальний спосіб від них не надходило.

 

На офіційному вебсайті Вищої ради правосуддя було оприлюднено спростування, в якому зазначено, що інформація про здійснення членами ВРП дзвінків головам судів не відповідає дійсності і подібні повідомлення спрямовані на дискредитацію конституційного органу.

 

Як ми писали, 25 січня криворізький суддя Ростислав Дехта поінформував ВРП про погрози, які надійшли на його адресу під час розгляду однієї зі справ.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: