Хто випускає в річку фекалії? У Кривому Розі перевірили якість води у Саксагані 

ЕКОЛОГІЯ
14.06.19 - 10:21

Травневі лабораторні дослідження показали – вода у Саксагані забруднена. Причини перевищення норм мають з'ясувати детальні санітарно-мікробіологічні проби.

«Для виявлення причини забруднення ми організували додаткові дослідження якості води в Саксаганському районі за участі міського відділу лабораторних досліджень та лабораторії «Кривбасводоканалу», - розповіла головна спеціалістка міського управління екології Анастасія Отрадіна.

 

Фахівці взяли зразки води в трьох локаціях Саксаганського району. Вже зараз є припущення – до забруднення Саксагані доклали руку й місцеві мешканці.
«Щось намагатимемось зробити, та переважно все залежить від місцевих мешканців, від яких у річку йдуть стічні води. Це неабияк її забруднює», - пояснив головний спеціаліст відділу економіки та промисловості виконкому Саксаганської райради Олег Огняник.

 

«Найімовірніша причина – невстановлені та невідрегульовані стоки. Додам, якщо лактозопозитивні кишкові палички свідчать про вплив стічних вод, то показник коліфаги напряму свідчить про наявність у водій фекалій», - додав член правління ГС «Екологічна рада Криворіжжя» Йосип Маяков.

 

Достеменно причини забруднення з’ясують у лабораторії, їх планують здійснити впродовж тижня.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: