Хто ж винен? Укрзалізниця завершила розслідування аварії "Інтерсіті+" на Дніпропетровщині

КОМЕНТАР
16.04.21 - 10:06

Нагадаємо, 29-го березня біля Славгорода Дніпропетровської області зійшли з рейок 6 із 9 вагонів потяга «Інтерсіті +», який прямував маршрутом «Київ - Запоріжжя». 

Подія сталася за 50 км від кінцевої станції Запоріжжя. На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав. 

 

Укрзалізниця одразу розпочала службове розслідування, і сьогодні пресслужба підприємства повідомила, що попередні причини аварії підтвердилися. Вагони зійшли з рейок через грубі порушення в утриманні верхньої будови колії. 

 

 

"Так, встановлено, що передумовою транспортної події є недотримання відповідальними керівниками чинних у колійному господарстві вимог нормативних документів, інструкцій у частині безпечної організації та виконання робіт з обслуговування, утримання в справному стані об’єктів інфраструктури. А також неприйняття заборонних заходів у разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт", – йдеться в повідомленні.

 

 

«Укрзалізниця не терпітиме грубих порушень та службової недбалості у своїй роботі. Усі винні у цьому прикрому випадку понесуть заслужене покарання. Я запевняю, що Укрзалізниця рішуче боротиметься з будь-якими порушеннями й забезпечить найвищий рівень безпеки залізничних перевезень», — наголосив в.о. голови правління Іван Юрик. 

 

 

У пресслужбі повідомили, що вже прийняли рішення про звільнення працівників регіональної філії «Придніпровська залізниця»: першого заступника начальника та головного інженера структурного підрозділу «Служба колії», начальника та заступника начальника структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії». Також вирішили звільнити майстра, який виконував обов’язки головного інженера дистанції колії; старшого майстра та бригадира структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії».

 

 

Буде розірвано трудовий договір із заступником директора регіональної філії «Придніпровська залізниця» з інфраструктури.

 

 

Завершують підрахунки збитків УЗ.

 

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: