"І створив Господь людину з праху земного". Батьки обурені шкільним підручником з історії

ОСВІТА
21.09.21 - 16:59

Про "перли" українських підручників скоро можна буде написати окремий...підручник. Цього разу у скандал потрапили автори шкільної книги зі всесвітньої історії та історії України для 6-го класу.

 

Мама школяра Анна Либа в популярній групі "Батьки SOS" у Facebook обурилася, що посібник рясніє біблійними міфами замість наукових фактів. Авторами цитованого підручника є Олександр Бандровський та Віталій Власов.

 

"І створив Господь людину з праху земного. І дихання життя вдихнув в неї - і стала людина живою душею, яка є втіленням Божественної теорії походження людського життя", - йдеться у підручнику.

 

За словами жінки, наукові теорії тут спростовують релігійними постулатами.

 

"Там написано, що всі теорії про походження людства - повна маячня, бо створив Бог людину та вдихнув у неї життя... Мій син не повірив у це і сам розглядав підручник", - зазначила Ганна Либа.

 

За словами авторів книги, "неандертальці були бездуховні, тому їх не можна вважати первісними людьми".

"Початок історії людства пов'язують з появою людини розумної (гомо сапієнс), яка власне, і була першою справжньою людиною. Бо, крім вправних рук і досконалості будови, мала мову і тонку душевну організацію. Недарма, за Біблією, людина стала людиною, коли Бог вдихнув в неї душу", - пишуть Олександр Бандровський та Віталій Власов.

 

"Благаю, батьки, читайте те, що дають вашим дітям у підручнику! Навчайте їх критично мислити, як, до речі, в анотації до підручника писали автори", - підсумувала обурена дописувачка.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: