Інтереси бабусі спаленої дівчинки Аміни Менго в Кривому Розі представлятиме новий адвокат

РЕЗОНАНС
11.09.19 - 11:37

У Дзержинському районному суді триває розгляд кримінальної справи за обвинуваченням подружжя К. в нарузі над тілом прийомної дочки – 6-річної Аміни Менго.

Як ми писали, на минулому засіданні адвоката потерпілої сторони Дмитра Чернеша відсторонили від участі в судовому процесі. Тепер інтереси бабусі Аміни представлятиме представник Першого центру з надання безоплатної правової допомоги Сергій Гуртовий.

 

До суті справи у судовій залі учора так і не дійшли, оскільки новий адвокат не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

 

Розгляд кримінальної справи за обвинуваченням подружжя у нарузі над тілом прийомної дитини Аміни Менго триває вже понад два роки. Спалені останки шестирічної дівчинки знайшли у річці влітку 2017-го.

 

Нагадаємо, протягом розгляду справи підозрювані громадяни К. залишаються на волі. Їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 297 (Наруга над тілом загиблого) Кримінального кодексу України та статтями 383, 384 КК (Завідомо неправдиві показання).

 

«Довго, тому що якісь юридичні нюанси. Які можуть бути надії? Поховати по-людськи дитину. Тому що зараз йдуть ще експертизи. Я сподіваюсь, що вбивць моєї онучки буде покарано», – сказала бабуся дитини, Елла Менго.

 

Новий адвокат Сергій Гуртовий заявив: він щойно отримав обвинувальний акт. З матеріалами справи ознайомитися ще не встиг, оскільки тільки сьогодні набув статусу представника потерпілої. Тож розгляд справи перенесли.

 

«Суд оголошує перерву у справі до 17 вересня», – зазначила суддя Дзержинського райсуду Наталія Вікторович.

 

«Лише для того, щоб представник потерпілої ознайомився з матеріалами кримінального провадження. Сьогодні три дати ми призначили. Сподіваюсь, швидко далі піде, якщо не буде ніяких форс-мажорних обставин», – прокоментував нашим журналістам прокурор Криворізької місцевої прокуратури №3 Олексій Пустоваров.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: