К. Павлов: «Наші медики проявляють справжній героїзм. Понад 6 тисяч костюмів біологічного захисту – чергова партія для «інфекційки»

ВАЖЛИВО
05.11.20 - 16:10

Наразі, ситуація з захворюваністю на Covid-19 у Кривому Розі є складною, але контрольованою. Потреба в якісному захисті медичних працівників залишається актуальною. Інфекційна лікарня отримала чергову партію засобів особистого захисту. Все це роблять за рахунок міського бюджету - Кривий Ріг не отримував коштів з Національного фонду по боротьбі з коронавірусом.

«За розпорядженням мера Юрія Вілкула, продовжуємо забезпечувати лікарні міста всім необхідним для захисту медперсоналу та надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. Медики виявляють справжній героїзм – я і мер безмежно вдячні їм за це», - сказав член виконкому Костянтин Павлов.

 

З початку пандемії з міського резервного фонду виділили майже 84 млн грн на матеріально-технічне забезпечення лікарень, придбання тестів для проведення лабораторної діагностики, сучасного обладнання, лікарських засобів.

 

За виділені кошти з міського бюджету закупили партію засобів особистого захисту та гігієни для медичного персоналу: 6200 костюмів біологічного захисту з довгим рукавом, 10,5 тис захисних рукавичок, що особливо важливо для персоналу інфекційної лікарні та 20 тисяч пар рукавичок спеціального медичного захисту для персоналу лікувальних закладів.

 

«Потреба в якісному захисті медичних працівників залишається актуальною. Наші медики й надалі мають бути повністю забезпечені необхідними захисними засобами. Місто працює над створенням стратегічного запасу захисту. Головне  – вберегти наших медиків, бо вони першими стають на боротьбу з хворобою», - підкреслив начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

 

Вибір засобів індивідуального захисту залежить від характеру взаємодії з пацієнтом та ймовірних шляхів інфікування. У медичних цілях ЗІЗ використовують окремо або в комбінаціях. Це потрібно для того, щоб захистити слизові оболонки, дихальні шляхи та одяг від контакту з інфекційними агентами.

 

Як ми писали раніше, на цьому тижні лікарні  № 1, 7 та 16 отримали від міста кисневі концентратори (46 апаратів). Очікують прибуття чергової партії апаратів – їх встановлять у інфекційній лікарні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: