Кабмін обіцяє з 1 лютого зменшити для населення плату за газ до 6,99 гривень

ОФІЦІЙНО
13.01.21 - 15:39

Кабмін планує запровадити держрегулювання ціни на газ на час карантину або до завершення цього опалювального сезону. Пропонують запровадити ціну на газ у 6,99 грн, - інформують на сайті Президента України.

"У зв'язку із пандемією COVID-19 і запровадженням в Україні карантинних обмежень, різким і непомірним для українців зростанням біржових цін на газ в останні тижні, пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

 

За словами прем'єра, пропонується запровадити ціну на газ у 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів.

 

"На сьогодні це найнижча ціна на українській біржі. Водночас, коли деякі облгази сьогодні вже продають газ для побутових споживачів по 10 грн і навіть вище, це суттєве зменшення майже на 30% для українців ціни на газ", - додав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, якщо не вживати таких заходів, то вже наступного місяця ціна на газ для побутових споживачів може зрости до 12 грн і вище.

 

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого.

«З 1 лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Можу сказати, що за нашими даними, середня ціна на газ в Україні в січні була вище ніж 9600 гривень. Відповідно, ціна буде знижена в середньому для населення України до 6999 гривень», – повідомив Юрій Вітренко.

 

Нагадаємо, у регіонах відбулись акції протесту з мітингами та перекриттям доріг. Люди незадоволені новими цінами на електроенергію та газ. Після протестних акцій українців, президент Зеленський зібрав на енергетичну нараду Кабінет Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: