Канадські надзвичайники поставлятимуть на Дніпропетровщину пожежне обладнання 

АКТУАЛЬНО
06.02.19 - 10:11

Канадські надзвичайники поставлятимуть на Дніпропетровщину пожежне обладнання. Все завдяки канадському волонтерському проекту.

Про це говорили під час зустрічі пожежних із Канади та України, яка відбулася у ДніпроОДА.  

«Завдяки таким проектам надзвичайники Дніпропетровщини не тільки можуть поповнити власні резерви, а й обмінятися досвідом із зарубіжними колегами», – зазначив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко. 

 

Головний натхненник і засновник волонтерського проекту «Допомога пожежним України» – звичайний пожежний із Канади Кевін Ройл. Вперше потрапивши в Україну декілька років тому, він ознайомився з роботою своїх колег. 

 

 

«В Україні - найвитриваліші пожежні. Вони легко адаптуються до будь-яких умов, – розповів Кевін Ройл. – Тож повернувшись до Канади, разом із колегами ми обговорили, чим можна допомогти українським рятувальникам». 

 

У 2018 році українські ДСНСники із західних областей отримали з Канади гуманітарні вантажі загальною вагою 7,5 т. Тепер черга за рештою регіонів. 

 

 

«Канадські колеги ознайомлюються з роботою наших підрозділів. Вони відвідують пожежні загони, вивчають умови, в яких працюють надзвичайники. А ще – якого обладнання потребують, – сказав начальник Головного Управління ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач. – Приміром, нам необхідно сформувати резерв. Тож гуманітарка з Канади якраз стане в нагоді». 

 

 

У планах канадських пожежних – поставити у кожну область обладнання та до сотні комплектів одягу для вогнеборців. Гуманітарка до східних регіонів надійде вже восени, зазначив Кевін Ройл.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: