Капремонти лікарень, сучасне обладнання, безкоштовна вакцинація: Костянтин Павлов представив програму міста з медицини

ЗДОРОВ'Я
30.11.20 - 14:01

Костянтин Павлов представив Програму міста з розвитку медицини, головними акцентами якої є капітальні ремонти всіх лікарень, мораторій на їх закриття, безкоштовна вакцинація від коронавірусу всіх охочих криворіжців.

Як ми писали, у Кривому Розі вже розпочатий надважливий проєкт - капремонт інфекційної лікарні.

50 нових амбулаторій сімейної медицини вже працюють у місті, придбане сучасне обладнання. Після довгоочікуваної передачі лікарень з обласного підпорядкування - місту, зрушила з місця критична ситуація в цих закладах. Відремонтовані лікарні №10 і 11, створені ангіографічні відділення у 9-й та 2-й міськлікарнях. До кінця року планують завершити ремонт естакади у "тисячці". Тільки у 2020 році на розвиток медицини з міського бюджету закладено майже 280  мільйонів гривень

 

"У Кривому Розі почали і продовжать системно працювати над тим, щоб перетворити лікарні на медустанови сучасного зразка. Будемо боротися за кожну лікарню, щоб не допустити їх закриття, скорочення кількості медиків, як хочуть зробити за реформою Супрун. Основне в Програмі - капітальні ремонти та оснащення сучасним обладнанням всіх лікарень, мораторій на закриття, будівництво нової багатопрофільної лікарні біля «тисячки». А також - безкоштовна вакцинація від коронавірусу всіх охочих криворіжців, як тільки з'явиться можливість закуповувати сертифіковану вакцину. Я запропонував включити в бюджет Кривого Рогу на 2021 рік необхідні кошти", - наголосив Костянтин Павлов.

 

Уже на першому етапі Програми розвитку медицини заплановано капремонт 8-ї лікарні, відкриття кардіохірургічного центру у 9-ій. На базі 10-ї лікарні буде впроваджена програма з ендопротезування суглобів. Коштом міського бюджету буде придбано сучасну цифрову рентген-установку, для попередження і лікування серцево-судинних захворювань буде закуплений сучасний ангіограф. На сьогодні їх у місті 4, ще один апарат дозволить забезпечити потребу міста в цьому медобладнанні на 100%.

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: