Карантин слабшає - ціни міцніють? Потяги запустили, але квитки здорожчали

АКТУАЛЬНО
02.06.20 - 15:12

Укрзалізниця вже відкрила продаж квитків на 35 потягів далекого прямування. Продаж квитків дозволений на 50% місць, їх вже можна придбати через офіційний сайт компанії і в залізничних касах (за 90 діб до дня відправлення).

Українці кинулися в каси і помітили, що вартість квитків піднялася. Зокрема, ціна на квиток у купейному вагоні стала значно вищою за квиток "Інтерсіті" (плацкартні вагони поки під забороною).

 

Нагадаємо, ще до введення карантину вартість квитків "Укрзалізниці" у 2020 році планували щомісяця підвищувати на 2% - у період з 1 березня до 31 грудня. В УЗ обіцяли, що проїзні документи не дорожчатимуть лише у потягах 1-го класу "Інтерсіті+". У такий спосіб планували зібрати гроші на придбання 26 вагонів (600 млн грн) та модернізацію ще 40 (близько 500 млн грн). 

 

Але пандемія внесла свої корективи, і вже під час карантинних обмежень міністр інфраструктури Владислав Криклій запевнив українців, що підвищення вартості залізничних квитків після закінчення карантину не буде. Також подорожчання проїзду не повинно було статися в маршрутних таксі та автобусах.

 

Щоправда, заява міністра була з поправкою: "Ціни будуть ті самі, зростання не буде, але влітку очікується сезонне подорожчання". Власне, літо настало...

 

Нагадуємо, що пасажирів допускають у вагони виключно в захисних масках. При посадці будуть вимірювати температуру тіла.

 

Фото з відкритих джерел.

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: