Катування собаки. Керівник криворізької поліції не прийшов на зустріч із зоозахисниками

РЕЗОНАНС
07.03.19 - 10:06

Чоловік, як кажуть очевидці, поранив собаку вилами і кинув його у вогнище. Як підтвердили вчора в міському відділі поліції, криворіжець, на якого вказали очевидці жорстокого інциденту, дійсно працює у поліції.

Тим часом волонтери зоозахисних організацій згуртувалися в прагненні врятувати постраждалу тварину.

 
   
Жертвою «нелюдського» злочину став патлатий бездомний пес на прізвисько Капловухий. Пораненого жорстоким чоловіком собаку прихистив небайдужий криворіжець. Рятувати пса взялися й волонтери.

Хоч собака вже й отримав першу ветеринарну допомогу, та зоозахисники вирішили - постраждалій тварині незайвим буде додаткове обстеження. 

 

Журналісти ТРК "Рудана" тримають справу про катування тварини на контролі. 

"При обстеженні пса було виявлено травми грудної порожнини у вигляді колотих ран, гематому на черевній стінці. При УЗД-діагностиці та рентгені, патологій з боку внутрішніх органів не виявлено, але є симптоми часткового парезу тазових кінцівок, в тому числі сечового міхура", - прокоментував нашим журналістам Олександр Паршин, лікар ветеринарної клініки.

 

За оцінкою лікаря, стан собаки - середньої тяжкості. Пес не може самостійно пересуватися. Але не все так погано. Лікар каже - капловухий пацієнт житиме. 

 

"Чутливість лап частково зберігається. Наше завдання зараз, щоб вона не погіршилася, тобто щоб не було повного паралічу", - каже Олександр Паршин. 

 

Волонтерка Караулова вірить, що Капловухий обов'язково одужає. Дівчина опікується безпомічними тваринами вже 6-тий рік. Починала разом з мамою, зараз діє спільно з однодумцями. 

"Ніхто не змушує вас любити, годувати тварин. Просто обходьте стороною їх, не потрібно калічити,  щоб вони потім страждали. Я прошу всіх небайдужих людей не проходити повз чужу біду, бо у тварин теж є душа і їм теж боляче», - закликає Яна Караулова.

 

Зооактивістів міста сколихнуло таке жорстоке поводження з твариною. Особливо їх непокоїть те, що до цьому випадку дотичний поліцейський. 

 

"До якої пори криворіжці, отримуючи мізерні зарплату й пенсії, будуть утримувати на свої податки ось таких поліцейських, скільки це буде тривати?" - обурюється зоозахисниця Галина Ткаченко. 

 

У головному управлінні поліції підтвердили, що учасник цього інциденту - співробітник правоохоронних органів.

 

"Працівниками Довгинцівського відділу поліції, спільно з Криворізьким відділом поліції, призначено перевірку з метою встановлення всіх обставин даної справи, а також розпочато службову перевірку причетності до вчинення вказаного факту працівника поліції. Після проведення превірки буде прийнято законне рішення", - пояснила Оксана Лєсонєн, інспектор відділу моніторингу Криворізького відділу поліції,

 

Сам чоловік, який поранив собаку, прокоментував нам свої дії телефоном. У його розповіді вже з'являється дитина. Хоча ніхто з очевидців про присутність дітей під час цього інциденту не говорив.

"2 березня я разом із своїм 3-річним сином прибирав листя на вулиці біля свого будинку. Бігала зграя собак, я їх підгодовував протягом останнього року, я люблю собак, мені їх жаль. У мене три собаки. У псів зараз розпочався шлюбний період, один з 5 собак раптово накинувся на мого сина, я зреагував миттєво, та скориставшись тим, що було в руках, відштовхнув собаку від сина. Навіть не зразу зрозумів, що то були вила і я його поранив. Пес злякався і почав зразу відповзати назад, у гілки. З іншого боку горіло вогнище. Так, я жалкую про те, що трапилось, я не хотів травмувати собаку, але у той момент я не міг вчинити інакше", - запевнив поліцейський.

 

Зооактивістів такі пояснення не влаштовують. Аби домогтися справедливого покарання для насильника над твариною, волонтери приходили на прийом до заступника начальника міського відділу поліції.

Запланована учора зустріч не відбулася. У відомстві пояснили - керівника терміново викликали у справах.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: