Керівництво КЗРК розсилає медикам "листи щастя" - попередження, що лікарняні листки страйкарів вважатимуть незаконними

ЕКСКЛЮЗИВНО
09.09.20 - 10:16

Редакції ТРК "Рудана" з власних джерел стало відомо, що керівництво КЗРК, на якому вже сьомий день страйкують шахтарі, розсилає медичним закладам "листи щастя", в яких припускає ймовірність численних звернень гірників до лікарів після виснажливого й тривалого перебування в підземних умовах.

У своєму зверненні адміністрація підприємства поіменно називає усіх страйкарів і інформує медиків про те, що видані цим гірникам імовірні лікарняні листки на КЗРК не будуть сприймати як законні. 

 

"Низка працівників шахти "Октябрська" (список додається) в порушення норм чинного законодавства та правил безпеки в підземних умовах після закінчення 1 та 2 робочих змін не виїхали на поверхню та досі залишаються в шахті, - йдеться у листі. - При цьому вказані громадяни не виконують там робочих обов'язків. Доручення чи вказівки на залишення в шахті їм не надавалось. Їх перебування у шахті є протиправною діяльністю.

 

Враховуючи несприятливий для здоров'я шахтний мікроклімат та інші несприятливі невиробничі чинники, властиві для підземних умов, існує ймовірність виникнення різноманітних захворювань або загострення існуючих. Тому, очікувано, вказані громадяни будуть звертатись до медичних закладів для отримання листків тимчасової непрацездатності. Пропонуємо вам зважити викладену інформацію, ретельно встановлювати причини непрацездатності у лікарняних листках та критично оцінювати правові підстави надання їх до сплати підприємству".  

 

Лист підписаний в.о. заступника голови правління О.Капукою.

 

Нагадаємо, на 4-х шахтах КЗРК досі триває підземний страйк, до якого вже долучилися 393 рударі. Детальніше про протестну акцію гірників Кривбасу ми писали тут.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: