Керівник КВП - про роботу поліції, штрафи, покарання і реакцію криворіжців на карантин

ПРЯМА МОВА
20.03.20 - 13:10

За дотриманням вимог карантинного режиму у нашому місті стежать працівники поліції. У такому напруженому режимі, за безпрецедентних обмежувальних заходів, вони працюють уперше.

Про посилений режим несення служби у студії ТРК "Рудана" розповів начальник Криворізького відділу поліції Сергій Лукашов.

 

"На всі правопорушення, пов'язані з карантинними заходами, ми повинні реагувати, - каже Сергій Лукашов. - Якщо вчинки правопорушників підпадають під дію Кодексу України "Про адміністративні порушення", то працівники поліції будуть складати протоколи і спрямовувати їх у місцеві суди. На тепер вже складено 4 адмінпротоколи. Ми вже другу добу працюємо в такому режимі. Учора ми лише попереджували порушників, які не зачинили свої заклади на період карантину, а також водіїв - про обмеження кількості пасажирів до десятка. Зазначу, що 80% реагують адекватно, з розумінням, переходять на режим роботи, передбачений Постановою Кабміну. А сьогодні ми вже виявили деяких приватних підприємців, які майже не змінили режим роботи закладів. Склали на них адмінпротоколи і сьогодні їх передамо до суду".

 

За словами головного правоохоронця міста, спочатку порушники можуть отримати лише попередження, бо ж населенню важко за 1-2 дні перейти на новий режим життя.

 

"Ми роз'яснюємо криворіжцям нові вимоги законодавства, але є люди, які навідріз відмовляються їх виконувати, не сприймаючи загрозу поширення пандемії всерйоз. "На карантині" вже близько 4 місяців перебуває ігровий бізнес, а от із наркозлочинністю все набагато складніше, бо карантину для неї, на жаль, немає. Але ми продовжуємо боротьбу", - переконує Сергій Лукашов.

 

Поліцейські вдячні, що міська влада ефективно допомагає особовому складу поліції у забезпеченні засобами індивідуального захисту, найближчим часом очікують надходження ще партії засобів. 

 

За розпорядженням Лукашова, за перших же симптомів недуги, криворізькі правоохоронці зобов'язані звернутися до лікаря і не виходити на роботу.

 

"Серед працівників поліції паніки немає, ми ведемо роз'яснювальну роботу, ніхто не намагається звільнитися з органів через посилений режим служби чи загрозу зараження. Маємо вийти з цього іспиту достойно", - запевняє очільник КВП.

 

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: