Керівники Військових адміністрацій області й міста - про важливі питання оборони й життєдіяльності

ЕКСКЛЮЗИВНО
14.03.22 - 16:47

У студії Рудани сьогодні були керівник Дніпропетровської обласної Військової адміністрації Валентин Резніченко і начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Обговорили важливі питання життєдіяльності області й нашого міста.

Бойові дії

 

"На території нашої області поки фактично не ведуться бойові дії. Ми до них готуємось. Я сьогодні приїхав до Кривого Рогу, щоб скоординувати з Олександром Вілкулом дії з оборони міста та області. Ми подивилися укріпрайони, інфраструктуру, ми розуміємо наші слабкі місця в обороні, тому зробили відповідні висновки. Головне на сьогодні - російських військ не території області немає", - заявив В.Резніченко. 

 

"Шановні криворіжці, четвертий день тривають бої на далеких підступах до Кривого Рогу. Це Херсонська область, але вже близько до кордонів Дніпропетровщини, зокрема до Криворізького району. Було кілька зіткнень, в яких героїчно себе проявили і наша армія, і гвардія, і ТрО. Кривий Ріг максимально укріплений. Головне завдання - тримати ворога на далеких підступах", - зауважив О.Вілкул. 

 

Організація взаємодії між ВА

Між обласною та міською ВА налагоджена повна взаємодія. Воєнна адміністрація міста підкоряється ВА області. Працюють два штаби в режимі 24/7.

 

"Ми відвідали фортифікаційні споруди, я вказав на небезпечні точки, зробив свої зауваження. Їх врахують і виправлять. Ми зараз зіткнулися з тим, що багато людей вважають себе експертами, знають, як планувати операції, але нам насправді потрібні робочі руки, люди, які будуть насипати мішки з піском, розвантажувати продовольство - робити щоденну потрібну роботу. Включайтеся у цю роботу, це буде корисніше", - закликав В. Резніченко. 

 

Економіка має працювати

 

"У всіх містах області стабільно працює громадський транспорт, критична інфраструктура працює на 100 відсотків. Держава спробує підтримати економіку змінами форм оподаткування, але за нас ніхто економіку не запустить. Перший шок від війни мав уже пройти, нам треба відновити роботу малого бізнесу, магазинів, складів, логістичних центрів. Нам потрібні податки, засоби до існування, тому прошу всіх - вертайтеся на робочі місця і давайте людям роботу і зарплату", - звернувся до мешканців Резніченко. 

 

"Електро- та газопостачання у місті - проблем немає. Міський транспорт працює дуже добре. Стало менше одиниць транспорту, але вони працюють на інші цілі. Бізнес у Кривому Розі має жити. За лютий ми зробили всі соцвиплати, виплатили допомогу незахищеним верствам. В терцентрах обслуговують 12 тисяч одиноких криворіжців. Триває підготовка до платежів за березень. Фінансів у міста достатньо", - запевнив О.Вілкул. 

 

Інформаційна війна: фейки і вкиди

"Люди активно ширили фейки, що недостатньо реагентів для очищення води. Це видумки і конспірологія. У нас немає жодних проблем з реагентами. Навпаки, є надлишок, який ми прибрали з області, щоб не створювати небезпеку на випадок обстрілів. Запаси зроблені. Зараз ведеться інформаційна війна, вкидають чутки про втечу влади. Я вам даю слово - жоден чиновник, відповідальний працівник не покинув ні область, ні Кривий Ріг без наказу. І не ведіться на заклики в соцмережах перераховувати гроші на якісь картки, допомогу на якихось дітей-біженців, прохання всиновити їх. Це все шахрайство", - нагадав Резніченко. 

 

Евакуація. Залізниця.

З Кривого Рогу ходять 3 евакуаційні потяги на день, з Дніпра - 3-5 потягів в західному напрямку. Є ще приміські потяги, тому все функціонує.

"На нашому вокзалі все чітко організовано. Надвечір після відходу евакуаційних поїздів - на вокзалі немає людей. Це кращий показник, що всіх вивезли. Дякую залізничникам, що вони так добре виконують свої обов'язки", - підкреслив О.Вілкул.

 

Ми все одно переможемо! Тримайтеся! Слава Україні! - підсумували гості нашого ефіру.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: