Кінець епохи бідності держапарату за рахунок скорочення субсидій? Що в цифрах держбюджету-2021?

АКТУАЛЬНО
17.09.20 - 15:58

Як ми писали, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив проєкт Державного бюджету України на 2021 рік. Урядовці заклали у проєкті державного бюджету на прийдешній рік видатки на субсидії суму 36,6 млрд грн. Це на 6,9% (на 2,7 млрд грн) менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

Видатки передбачені за статтею “виплата пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг”. Про це пише СТС. 

 

Разом з тим, виплати на діяльність Офісу Президента, Верховної Ради, ДБР, МВС, СБУ та інші держоргани значно збільшились. 

 

При цьому, в ефірі телеканалу «Україна 24» голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прокоментував проєкт буджету на майбутній рік так:

 

«Очікуємо компромісів – громадського, компромісу щодо видатків та доходів, щоб ми могли, з одного боку, підняти мінімальну зарплату, з іншого – максимально переглянути соціальні виплати, підтримати населення субсидіями. Щоб наш бюджет 2021 був соціальним бюджетом, і був спрямований на підтримку наших громадян».

 

Наглядна табличка з сайту "Народний кореспондент":

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: