Комбат пішов у вічність. Помер Юрій Лакша, командир 1-го танкового батальйону 17-ї криворізької ОТБр

ЖАЛОБА
22.02.21 - 12:14

Учора Кривий Ріг попрощався зі своїм Героєм - пішов із життя Юрій Лакша, командир 1-го танкового батальйону 17-ї криворізької танкової бригади ім. Костя Пестушка (у 2014-2015 роках).

У Юрія Миколайовича раптово зупинилось серце, - повідомив волонтер Сергій Тахмазов у соцмережі.

 

"Знайшов свій останній земний прихисток Юрій Лакша - комбат танкового батальйону, якому багато хто з нас зобов‘язаний життям та спокоєм у своїх домівках. Усе моє танкове волонтерство відбулось завдяки знайомству з ним у Дебальцевому, у жовтні 2014-го... Я обов‘язково вам про нього розповім. Бо він тепер не буде за це сварити", - з гіркотою зазначив Тахмазов.

 

Прощання з комбатом відбулося у неділю, 21 лютого, на вул. Адмірала Головка.

 

"Це був справжній офіцер і воїн, порядна людина, Танкіст із великої букви", - згадують побратима бійці.

 

Вічна пам'ять і слава Героям, які боронять нашу державу від російського окупанта! 

 

 

 

Нагадаємо, від початку 2021 року на Донбасі вже загинули 11 українських воїнів:

 

Олег Андрієнко. Військовий загинув 11 січня внаслідок обстрілу Пісок. У чоловіка залишилась дружина та син, якому ще не було й року.

Роман Дзюбенко. Воїна 26 січня поранив ворожий снайпер біля Новоолександрівки. Захисник помер 30 січня в лікарні.

Олександр Отреп'єв. Військовий загинув 21 січня під Гнутовим від кулі снайпера бойовиків.

Дмитро Власенко. Старший матрос загинув через обстріл біля Шумів 2 лютого. Медики годину намагалися врятувати 38-річного Власенка, однак безуспішно.

Назарій Поліщук та Олексій Підвезений. Українські герої загинули 6 лютого поблизу Новомихайлівки. Вони підірвалися на вибуховому пристрої.

Олександр Глушко. 36-річного сапера з Полтавської області 11 лютого смертельно поранив ворожий снайпер. Трагедія трапилася поблизу Зайцевого.

Владислав Лященко. 25-річний військовий загинув біля Новомихайлівки 11 лютого. Тоді окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з кулеметів.

Олександр Войтенко. Військовий з Кременчука загинув 14 лютого, підірвавшись на вибуховому пристрої. Служив капітаном у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді.

В'ячеслав Олексієнко. Воїн з Кременчука загинув 14 лютого внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Був старшим солдатом у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді.

Дмитро Мироненко. Боєць загинув 14 лютого, підірвавшись на вибуховому пристрої. Служив старшим солдатом у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді. Родом із Харкова.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: