Комфорт – для особливих діток. У Криворізькому дитсадку № 6 сьогодні відкрили нову сенсорну кімнату

ОСВІТА
15.11.19 - 16:23

У 6-му дитсадку на мікрорайоні Всебратське-2 з’явилася нова сенсорна кімната. Приміщення із широким спектром розвивальних елементів відкрили сьогодні.

Малеча вподобала нове приміщення ще до офіційного відкриття. 

 

Басейн із кульками, про який тільки й говорять дітлахи, розташований у так званий зоні релаксації. Поряд - кілька м’яких виробів для відпочинку, є також синтезатор для музичних занять і дошка для малювання у повній темряві. Основний напрям роботи кімнати – розвиток дітей із особливими потребами методом тактильних відчуттів.

 

«Це кімната, яка розвиває сенсорні відчуття – зір, слух, тактильні відчуття, сенсорні еталони. У нашому садочку виховують дітей, які мають певні вади у розвитку. Тому інтеграція дітей з особливими освітніми потребами, питання щодо соціальної адаптації, навчання, виховання є одним із пріоритетних напрямів нашого закладу», – наголосила директорка закладу «Ясла-садок комбінованого типу № 6» Олена Яковлєва.

 

Сенсорну кімнату облаштували за рахунок міста. Представники дитсадка розробили спеціальний проєкт і подали його на конкурс «Громадський бюджет», де набрали необхідну для перемоги кількість голосів.

 

Проєкт «Сенсорна кімната – елемент корекційної допомоги дітям з особливими потребами» переміг у категорії «Малі проєкти». У його втілення вклали майже 127 тисяч гривень. А результат тепер приємно тішить малюків.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: