Конституції України - чверть століття! Скільки українців читали Основний Закон?

СВЯТО
28.06.21 - 9:04

28 червня 1996 року стало справді визначальним днем у процесі творення нашої держави. Тоді після тривалого і часом драматичного обговорення, Верховна Рада України 2-го скликання ухвалила Основний Закон нашої держави - Конституцію, яка визнана однією з найдемократичніших у світі.

На найдовшому засіданні в історії українського парламенту відбувалися палкі дебати, точилися запеклі суперечки, шалена боротьба йшла за українську мову. Лише з 12-го разу парламентаріям вдалося закріпити у Конституції норму, відповідно до якої державною мовою в Україні є українська.

 

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

 

Основний Закон став головним оберегом нашої мови та державності, гарантом незалежності та соборності України.

 

Сумно, але згідно з соцдослідженнями, лише 10% українців читали Конституцію і знають, про що у ній йдеться.

Між тим, пам'ятаймо: захищаючи символи нашої ідентичності - Конституцію, мову, синьо-жовтий прапор і тризуб, наші кордони - ми творимо сьогодення та вибудовуємо майбутнє. Боронячи державу від російських окупантів на Донбасі, наші воїни борються не лише за нашу свободу, вони відстоюють цінності, закріплені у Конституції.

 

Зі святом, українці!

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: